Adox Silvermax niet meer leverbaar

De Adox Silvermax kleinbeeldfilms zijn helaas niet meer leverbaar.

De films – gebaseerd op de originele Agfa APX 100 films en geproduceerd met ingrediënten “geërfd” van Agfa Leverkussen – zijn uitverkocht.
Na het faillissement van Agfa Leverkusen had Adox Fotowerke ingevroren basisingrediënten voor deze zilverrijke film overgenomen. Hiermee was het mogelijk om een unieke en betaalbare kleinbeeldfilm op de markt te brengen. Om een zelfde product weer op de markt te brengen, zou aanmerkelijk duurder worden en Adox heeft ervoor gekozen dit niet te doen. Wel werkt Adox aan een nieuwe film die de plek van de Silvermax films op zal nemen. Het is echter nog onbekend wanneer deze films op de markt zullen komen.

Wanneer je nog geen genoeg hebt van de Silvermax films hebben we nog wel de Adox Scala 160 film. Deze film is ontwikkeld als diafilm, maar ook geproduceerd met dezelfde basisingrediënten van Agfa Leverkusen en wanneer ontwikkeld als zwart-witnegatieffilm vrijwel identiek aan de Silvermax films.

[vc_headings style=”theme3″ borderclr=”#000000″ align=”left” title=”Kies een alternatief” titleclr=”#000000″][/vc_headings]