De Magie van Polaroid

Een expositie over directklaarfotografie in Nederland

Onder de naam De Magie van Polaroid organiseert Stichting KunstWerkt een tentoonstelling met meesterwerken uit de geschiedenis van Polaroidfotografie in haar gloednieuwe expositieruimte in Schiedam.

Dat ons land een grote rol speelt in de geschiedenis van Polaroid is bij niet veel mensen bekend. De film wordt hier gemaakt en er zijn veel bekende Nederlandse fotografen die met Polaroid werken of hebben gewerkt. In de expositie De Magie van Polaroid zijn 250 Polaroids te vinden van Nederlandse fotografen, waaronder:
Kate Antonenko, Arno Bauman, Auke Bergsma, Rutger ten Broeke, Marlo Broekmans, Corbino, Jan Cremer, Beaty Czetö, Esther van Duffelen, Sjef van Duin, Ingeborg Everaerd, Toto Frima, Paul de Graaff, Martijn van de Griendt, Sjef Henderickx ✝, Sarah Mei Herman, Wybe Hietbrink, Inge Hoefnagel, Paul den Hollander, Barend Houtsmuller, Anja de Jong, Erik Kessels / Ria van Dijk, Hans de Kort, Frank Uwe Laysiepen (Ulay) ✝, Thed Lenssen, Marlike Marks, Vincent Mentzel, Hans Molenkamp, Robby Müller ✝, Paul De Nooijer, Ruurd van der Noord, Verena Nuding ✝, Lieve Prins ✝, Paul van Riel, Betty Ringma✝ / Marc H. Miller, Jean Ruiter, Walter Sans, Yolanda Senf, Bert Teunissen, Pieter Vandermeer, David van ‘t Veen ✝, Marcel van der Vlugt.

De expositie De Magie van Polaroid loopt van 10 juni t/m 10 juli 2022 in Art Centre Schiedam en is in deze periode iedere donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 gratis toegankelijk.

Voor meer informatie en het programma rond de expositie; Stichting Kunstwerkt.