content_copy

Kodak Ektachrome | A classic is back

Kodak Ektachrome 100 | A Classic is back | FotoFilmFabriek

Tot grote vreugde van filmliefhebbers over de hele wereld heeft Eastman Kodak Company vandaag plannen aangekondigd om een van zijn meest iconische filmstocks terug te brengen.

De komende 12 maanden zal Kodak werken aan de herformulering en productie van KODAK EKTACHROME-film. De eerste beschikbaarheid wordt verwacht in het vierde kwartaal van 2017.

Kodak Ektachrome heeft een onderscheidende uitstraling die de keuze was van generaties cinematografen voordat deze in 2012 werd stopgezet. De film staat bekend om zijn extreem fijne korrel, zuivere kleuren, geweldige tonen en contrasten. “Het is zo’n voorrecht om Kodak Ektachrome opnieuw te introduceren in de cinematografiegemeenschap”, zegt Steven Overman, Kodak’s Chief Marketing Officer en President van de Consumer and Film Division. “Kodak zet zich in om film te blijven maken als een onvervangbaar medium voor makers van afbeeldingen om hun artistieke visie vast te leggen, en we zijn er trots op dat we deze klassieker terug kunnen brengen.” 

Kodak Alaris, een onafhankelijk bedrijf sinds 2013, is ook van plan om een ​​stilstaand-formaat Kodak Professional Ektachrome-film voor fotografen aan te bieden in 135-36x-formaat. Kodak Professional Ektachrome is een kleurpositieve film, ook bekend als “omkeer”, “dia” of “transparantie” film. In tegenstelling tot alle andere Kodak Professional-films die tegenwoordig verkrijgbaar zijn, die kleurnegatieffilms zijn, genereert Ektachrome een positief beeld dat kan worden bekeken of geprojecteerd zodra het is belicht en verwerkt. Dit maakt hem ideaal voor projectie of presentaties met een hoge resolutie. Het is ook zeer geschikt voor het scannen en afdrukken op een reeks professionele fotografische media. De beschikbaarheid wordt ergens in het vierde kwartaal van 2017 verwacht.