FotoFilmFabriek in Het Magazijn Dordrecht | Alles voor de analoge fotograaf én nog veel meer

Analoge fotografie toegankelijk voor iedereen

Wij houden van analoge fotografie en geloven dat ook, of misschien wel juist, in het digitale tijdperk analoge fotografie een toegevoegde waarde is. Analoge fotografie is tastbaar, authentiek en soms zelfs uniek. Wij willen dat graag voor iedereen toegankelijk houden.

In onze webshop kun je daarom terecht voor een ruim assortiment films, papier, chemicaliën en andere benodigdheden om je analoge fotografie mogelijk te maken.

Denk aan klassiekers als Kodak’s Tri-X film of de Rodinal filmontwikkelaar. Maar ook eigentijdse innovaties zoals de Cinestill films, Washi film of ecologisch onschadelijke ontwikkelaars. Sinds juli 2018 kun je niet alleen online bij ons terecht, maar hebben we ook een fysieke winkel in Het Magazijn in Dordrecht.

Hier is ons volledig assortiment te bekijken, te koop en kan je je online bestellingen afhalen. Het Magazijn is zeven dagen in de week geopend. Voor vragen en advies zijn wij aanwezig van woensdag tot en met zaterdag, gedurende winkel openingstijden.

Zoek je producten die wij niet in onze webshop hebben, laat het ons weten, wij doen graag ons best voor je!

Een korte geschiedenis

Als liefhebbers van analoge fotografie kwamen we in 2005 in aanraking met de bijzonder – zilverrijke – films van Adox, in die tijd nog geproduceerd door Fotokemika in Kroatië volgens de originele methode van Adox uit 1952.

Omdat de films in Nederland niet meer verkrijgbaar zouden zijn en we deze unieke films graag met andere Nederlandse en Belgische analoge fotografieliefhebbers wilden delen, besloten we in januari 2006 de films van Adox en Efke (de merknaam van Fotokemika) via FotoFilmFabriek.nl te gaan verkopen. Naast deze films hebben we destijds ook het klassieke en eveneens zilverrijke papier van Adox in ons assortiment opgenomen. Tot in 2012 Fotokemika abrupt stopte met de productie van hun fotochemische materialen en de klassieke, zilverrijke producten van Adox en Efke niet meer leverbaar waren. Gelukkig had Adox inmiddels al een eigen kleine fotochemische fabriek nabij Berlijn waar ze in eerste instantie producten produceerden gebaseerd op de recepturen van Agfa en later ook eigen producten ontwikkelden geïnspireerd door de traditie van Adox.

In de loop der jaren hebben we onze producten ook uitgebreid met andere analoge fotografieproducten om een ruim aanbod te geven voor onze klanten die de analoge fotografie een warm hart toe dragen.

We wensen je veel fotografie plezier toe!

FotoFilmFabriek
Het Magazijn
Voorstraat 180
3311ES Dordrecht
Nederland

KvK Rotterdam: 24389970
BTW: NL8153.86.497.B01
IBAN: NL83 INGB 0004 8802 45
Swift/BIC nummer: INGBNL2A