De nieuwe kleurenmissie

Het ultieme doel sinds het begin van het nieuwe Adox is één van de grootste uitdagingen in de analoge fotografie; de productie van kleurenfilm.
Dit doel wordt nu verwezenlijkt en jij kan deel uitmaken van deze missie en de toekomst van analoge kleurenfotografie.

Adox heeft een team van getrainde chemici, een draaiende emulsieproductie-afdeling en ze bouwen een coatingmachine in Duitsland, naast de coatingmachine die ze al in Zwitserland hebben.
Adox is klaar om te beginnen met Research & Design van hun eigen kleurenfilm – volledig onafhankelijk.

Om deze missie mogelijk te maken, heeft Adox nu een geweldig product om de analoge gemeenschap in handen te geven en tegelijktijd te investeren in de toekomst van de filmproductie.
Adox introduceert een volledig nieuwe ISO 200 kleinbeeld kleurenfilm, een film met delicate, levendige minttonen, perzikfrisse roden, een luchtige korrel en een doel; Adox Color Mission 200.

Voor de volledig onafhankelijke R&D van deze nieuwe kleurenfilm zijn aanzienlijke investeringen nodig. En de Color Mission kan daar een belangrijke rol in spelen.
Alle inkomsten van deze missie gaan voor 100% naar de research & design van de filmproductie, een reverse-engineered Kickstarter, om zo te zeggen.

We kijken er naar uit om met jullie een reis te beginnen naar een volledig nieuw product voor de analoge gemeenschap en met deze prachtige kleurenfilm dragen we hier samen aan bij.

Adox Color Mission 200 | Kleinbeeldfilm | 135/36 | FotoFilmFabriek
Adox Color Mission 200 | Kleinbeeldfilm | 135/36 | FotoFilmFabriek
Adox Color Mission 200 | Kleinbeeldfilm | 135/36 | FotoFilmFabriek

Hoe snel gaat Adox een nieuwe film maken?

Adox is realistisch en belooft niet om volgend jaar – misschien over vier jaar – een product op te leveren. Wat ze wel kunnen beloven, is zich blijven inzetten voor dit doel.

Hoe snzal de nieuwe film eruit zien?

Zelfs met de recepten van een bepaalde film is het klonen in een andere emulsieketel bijna onmogelijk. Als de kleurmissie slaagt, zal deze hoogstwaarschijnlijk zijn eigen unieke kenmerken hebben.

Is de Color Mission Film na de opslagtijd nog een goede film?

Het is niet lang opgeslagen geweest en heeft altijd, sinds Adox het direct na het coaten ontving, in een koeling gestaan, onbewogen. De film is extra goed bewaard en heeft zijn oorspronkelijke 200 ISO-snelheid niet verloren.

Hoe groot is de voorraad van de Color Mission Film?

Volgens de verkoopverwachtingen zal de levering lang genoeg duren om de tijd tot de nieuwe film te overbruggen en mogelijk iets langer.