Koop Lomography online bij FotoFilmFabriek of bezoek onze winkel in Het Magazijn in Dordrecht

Lomography?

Lomography is gewijd aan analoge, experimentele en creatieve fotografie. Ontstaan door Weense studenten die in 1991 in een Praagse camerawinkel een klein Sovjet-cameraatje ontdekten; de Lomo LC-A. Een camera gemaakt door LOMO (Ленинградское Oптико-Mеханическое Oбъединение, Leningrad Optische Mechanische Associatie) PLC uit Sint-Petersburg, Rusland.

De camera was een gebaseerd op de Cosina CX-1, een Japanse compactcamera die de Sovjetgeneraal Igor Kornitzky in 1982 liet zien de directeur van LOMO. De Sovjets ontwikkelden daarop hun eigen LC-A, de Lomo Compact Automat en in 1984 werd de camera in massaproductie geproduceerd en werd al snel een hit in de Sovjet-Unie en de voormalig Warschau-Pact landen.

Enthousiast geraakt door de unieke, kleurrijke en niet altijd scherpe foto’s van de Lomo Compact Automat begonnen de Weense studenten een stroming waarmee ze tentoonstellingen van foto’s in Wenen opzetten, de Lomographic Society International was geboren en de stroming ontwikkelde zich tot een wereldwijde beweging toegewijd aan analoge fotografie.

Naast de distributie van de LC-A en het opzetten van een wereldwijd netwerk van “Lomographers”, die hun werk offline en online tentoon konden stellen op zogenaamde Lomowalls, ging Lomography ook eigen camera’s, films en accessoires produceren. Onze favorieten zijn nu ook te koop in onze webshop en onze winkel in Dordrecht.

“Don’t Think, Just Shoot”

En de tien gouden regels van Lomography

  1. Neem je camera overal mee naar toe
  2. Gebruik je camera dag en nacht
  3. Lomography is geen belemmering in je leven, maar een onderdeel van je leven
  4. Schiet vanuit de heup
  5. Kom zo dichtbij mogelijk
  6. Don’t think
  7. Wees snel
  8. Je hoeft van te voren niet te weten wat je hebt vastgelegd
  9. Na afloop ook niet
  10. Maak je geen zorgen om de regels

Kleinbeeldfilm

Middenformaatfilm

110 film

Camera's

Simple Use Reloadable Film Camera's

Tassen