content_copy

Adox XT-3 Filmontwikkelaar leverbaar uit voorraad

>Gebruikmakend van de kennis van de vorige chemische upgrades (FX-39, stopbad, bevochtigingsmiddel) en de Adox Captura-technologie introduceert Adox de XT-3 filmontwikkelaar.

Nadat er beschikbaarheidsproblemen waren met alternatieve op isoascorbaat-gebaseerde filmontwikkelaars, waarvan Adox de uitkomst niet kon voorzien, besloten ze in november 2020 om zijn eigen hydrochinonvrije filmontwikkelaar te lanceren. Adox XT-3 is gebaseerd op de Kodak Xtol-formule met de volgende verbeteringen:

• Volledig boraatvrij (en dus momenteel het enige XTOL-derivaat in deze klasse)
• Verbeterde oplosbaarheid. Adox XT-3 lost binnen enkele minuten volledig op onder 25°C
• Adox CAPTURA stofbindingstechnologie om poederchemie net zo veilig te gebruiken als vloeibare chemie
• Biologisch afbreekbare complexvormer in plaats van DTPA

XT-3 wordt XT-3 genoemd omdat Adox geleidelijk vooruitgang heeft geboekt in het productontwikkelingsproces. XT-1 was de originele Xtol-kloon met boraat en DTPA. XT-2 was toen DTPA-vrij en XT-3 DTPA en boraatvrij. Adox werkt momenteel aan XT-4 welke een één-component-ontwikkelaar zal worden, wat de oplossing en fabricage verder vereenvoudigt en verpakkingsmateriaal bespaart. Zodra deze ontwikkelaar beschikbaar is, zal deze natuurlijk ook bij ons te bestellen zijn.

De ontwikkeltijden en resulterende curven van de ontwikkelaar zijn identiek aan die van Kodak XTOL die vóór 2019 werd geproduceerd.

5,9916,99

Leverbaar uit voorraad

Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina