content_copy

Polaroid x Keith Haring: Gemaakt om de regels te breken

Polaroid x Keith Haring. Een van de meest iconische artiesten aller tijden legde zijn leven en werk vast met een polaroidcamera.

Sinds de jaren 80 was Polaroid daar om getuige te zijn van de baanbrekende geest van Haring en hem te helpen zijn artistieke proces vast te leggen. Vandaag zijn we verheugd om de speciale editie Polaroid x Keith Haring Now-camera en i-Type instantfilm te delen, met de iconische illustratie en iconografie van Haring.
Van tekenen op metromuren tot het uitdagen van de conventies van de kunstwereld en het gebruiken van zijn platform voor activisme: Keith Harings erfenis en kunst braken regels en veranderden de wereld voor altijd. Deze samenwerking viert de baanbrekende geest van Keith Haring en geeft zijn kunst in de handen van iedereen.

“I try as much as possible to let the drawings happen by themselves. I become a vessel for this information, for this kind of magic, the spirit that flows through me and creates this thing.” -Keith Haring

Nog een anomalie van zijn tijd: Haring maakte zijn kunst toegankelijk voor gewone mensen en problemen, licentiëerde en verkocht zijn werk voor betaalbare prijzen en gaf gratis werk aan zijn favoriete  goede doelen. Hij daagde de gevestigde orde in de kunstwereld uit door kunst voor iedereen te maken. Het was juist deze regel die de regels doorbrak waardoor zijn kunst zoveel mensen bereikte en zo iconisch en alomtegenwoordig werd als het is geweest.

Van de Keith Haring Foundation:
“Keith Haring (1958-1990) generously contributed his talents and resources to numerous causes. He conducted art workshops with children, created logos and posters for public service agencies, and produced murals, sculptures, and paintings to benefit health centers and disadvantaged communities.“

Hij maakte kunst voor iedereen. Hij maakte kunst om zijn waarden uit te dragen, door de toekomst te echoën en een verschil te maken. Omdat hij regels overtrad, schreef hij geschiedenis – een waar we trots op zijn om vandaag deel van uit te maken en te vieren.

Het leven en de kunst van Keith Haring leren ons dat creativiteit voor altijd leeft; niet alleen in onze foto’s en kunst, maar ook in de hoofden en harten van de mensen die we ontroeren.