content_copy

Adox introduceert Color Mission 200

Adox Color Mission 200 | Kleinbeeldfilm | 135/36 | FotoFilmFabriek

Adox Fotowerke GmbH is verheugd aan te kondigen dat ze een nieuwe kleurenfilm uitbrengen! Dit nieuwe product, de Adox Color Mission 200, is een ISO 200 kleurnegatief geschikt voor standaard C-41 kleurenontwikkeling. En ze hebben hulp nodig om van een eigen nieuwe kleurenfilm een levensvatbaar product te maken. Dus in plaats van zich te wenden tot een crowdfunding-methode, doen ze het omgekeerd.

Adox Color Mission 200 | Kleinbeeldfilm | 135/36 | FotoFilmFabriek

Donderdag 10 februari 2022 brengt Adox de Color Mission uit – een film met delicaat levendige muntgroene, perzikrode, luchtige korrels en een doel in de kern. De naam is opzettelijk: die kleine 35mm kleinbeeldfilms hebben een grote missie om de analoge gemeenschap een prachtig product te geven en tegelijkertijd te investeren in de toekomst van filmonderzoek en -productie, een van de meest geavanceerde uitdagingen in de analoge industrie. Een partij kleurenfilms is in samenwerking met Adox ontwikkeld en gecoat door een bedrijf, dat kort na de eerste run failliet ging. Nu start Adox met een volledig onafhankelijke R&D voor kleurenfilm, waarvoor aanzienlijke investeringen nodig zijn. Nu is het tijd om Color Mission uit te brengen – die films die een paar jaar geleden werden gecoat, tot op dit moment in het koele huis bewaard.
Alle verkoopwinsten van dit product gaan specifiek naar filmonderzoek – geen chemie, geen papieremulsie – film. Realistisch gezien komt er volgend jaar geen nieuwe film – misschien over vier jaar. De aanvoer van Color Mission zal voor deze tijd, en mogelijk nog wat langer, voldoende zijn. Samen met het ADOX-team zijn we verheugd om een reis te beginnen naar een volledig nieuw product voor de analoge gemeenschap, terwijl we al een unieke kleurenfilm beschikbaar stellen voor onze geweldige supporters!