content_copy

Kodak blaast nieuw leven in Kodak Gold 200 voor middenformaatcamera’s

Kodak introduceert Gold middenformaatfilm | Kodak Professional Gold 200 | FotoFilmFabriek

Kodak introduceert Gold middenformaatfilm!


Kodak Moments, een divisie van Kodak Alaris, heeft aangekondigd dat het zijn populaire Gold 200 kleurennegatieffilm terugbrengt naar 120-formaat.
Hoewel Kodak Gold 200 in het verleden in 120 rollen verkrijgbaar was, is het sinds 1997 niet meer verkrijgbaar als middenformaatfilm, toen het Kodacolor Gold 200 heette. Gebaseerd op de technische datasheet en informatie in de FAQ bij de release van de filmstock, lijkt het alsof deze ‘nieuwe’ filmvoorraad inderdaad een nieuwe formule is in vergelijking met het 120-formaat Kodak Gold 200 dat in het verleden werd gezien.

Kodak zegt dat Kodak Gold 200 middenformaatfilm ‘een betaalbare kleurenfilm op instapniveau is, die resulteert in een ideale combinatie van warme, verzadigde kleuren, fijne korrel en hoge scherpte’ en ‘is gecoat op 3,94 mil Kodak ESTAR-filmbasis die verbeterde kwaliteit biedt, transparantie en dimensionale stabiliteit.’ De papieren achterkant die voor 120-formaat wordt gebruikt, is ook opnieuw ontwikkeld om ‘aanzienlijk meer bescherming te bieden voor filmrollen die worden blootgesteld aan minder dan ideale opslag-, behandelings- en omgevingsomstandigheden’. De film is door Kodak opgenomen in de Professional-lijn, ondanks dat Kodak Gold 200 doorgaans een meer consumentenproduct is in Kodak’s line-up.