content_copy

Cinestill introduceert Cinestill 400 Dynamic

Cinestill 400 Dynamic C-41 kleurenfilm | FotoFilmFabriek

CineStill kondigt de introductie aan van de Cinestill 400 Dynamic, een 400 ISO daglichtgebalanceerde kleurenfilm die voor het eerst beschikbaar is voor fotografen. Cinestill 400D zal in eerste instantie in beperkte oplage beschikbaar zijn in zowel 35 mm als 120 mediumformaat – met plannen voor grootschalige productie en 4×5 grootformaat.

Cinestill 400 Dynamic C-41 kleurenfilm | FotoFilmFabriek

400 Dynamic is het hoogtepunt van CineStill in een exclusieve samenwerking met productiepartners over de hele wereld om dezelfde geavanceerde emulsietechnologie te verkrijgen die wordt aangetroffen in Motion Picture-film. Cinestill 400D is speciaal ontworpen voor still fotografie, om te worden verwerkt in standaard C-41-kleurenchemie door elk fotolab of thuis. Daarnaast is het ook voorzien van een antistatische smeermiddelcoating, waardoor het een ideale film is voor zowel handmatige spiegelreflexcamera’s als automatisch opwindbare camera’s. Deze nieuwe film zet CineStills doorlopende traditie van film-emulsies voor fotografie voort, zodat fotografen hun creativiteit kunnen maximaliseren en opmerkelijke beelden kunnen produceren die uitdrukken wie ze zijn als fotograaf.

400 Dynamic tilt de familie van CineStill-films – waaronder de 800 Tungsten, 50 Daylight en BwXX – naar een hoger niveau, om de toolkit voor elke fotograaf te completeren. De flexibiliteit en veelzijdigheid is geweldig voor zowel amateur- als professionele fotografen die een alleskunner nodig hebben. Een nieuwe ISO 400-kleurenfilm is zeer gevraagd bij de analoge gemeenschap en met CineStill zijn we er trots op een nieuwe film samen te kunnen brengen die kan voldoen aan de vraag van een gemeenschap die CineStill sinds het begin voortdurende steun heeft gegeven.

De Cinestill 400 Dynamic is vanaf 19 oktober 2022 leverbaar in kleinbeeld en middenformaat en later waarschijnlijk ook in 4×5″ vlakfilm.

Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: €19,99.Huidige prijs is: €16,99.

Leverbaar uit voorraad

Veel gestelde vragen

Is 400D een nieuwe film?
Ja, 400D is een nieuwe film die CineStill de afgelopen jaar heeft ontwikkeld met productiepartners over de hele wereld.

Heeft 400D een rem-jet?
Nee, maar het heeft wel een antistatische smeercoating die het ontwikkelproces overleeft, waardoor het een geweldige film is voor zowel handmatige als automatisch opwindbare camera’s.

Op welke film is 400D gebaseerd?
CineStill 400D is speciaal ontworpen voor still-fotografie. Cinestill werkte exclusief samen met productiepartners over de hele wereld om componenten uit veel verschillende films in één te rollen. Deze nieuwe film is gebaseerd op geavanceerde technologie die wordt aangetroffen in filmemulsies en biedt tegelijkertijd functies die exclusief zijn voor fotografisch materiaal in zowel onbelichte als bewerkte toestand.

Waar kan ik CineStill 400D (laten) ontwikkelen?
CineStill 400D is speciaal ontworpen voor fotografie, om te worden verwerkt in elke standaard fotolab-processor (C-41) of thuis met elke kleurnegatief chemie.

Kan CineStill 400D worden “gepusht” of “gepulld”?
Ja, zoals bij elk filmmateriaal kun je kiezen hoe je de film in de camera belicht en beslissen hoe je de film daarna verwerkt. 400D heeft een behoorlijk verbazingwekkende belichtingsbreedte van zichzelf. Het kan worden belicht bij EI 200 tot EI 800 met normale verwerking en push-verwerking tot EI 3200.

Zijn de 35 mm-cassettes DX-gecodeerd?
Ja, de 400D 35mm cassettes zijn DX-gecodeerd. Wanneer je camera niet toestaat om de ISO handmatig in te stellen, leest hij de DX-code en past hij de belichtingsinstellingen dienovereenkomstig aan.

Is 400D een opnieuw verpakte “motion picture” film zonder rem-jet?
Nee.