content_copy

Nieuwe kleurenfilm van Film Washi

Washi X Kleurenfilm | "Maskless" Kleinbeeldfilm | ISO 100 - FotoFilmFabriek

Er is weer een nieuwe, spannende kleurenfilm op de markt, deze keer van Film Washi.
Het kleine, Franse filmbedrijf onder leiding van en opgericht door Lomig Perrotin in 2013 staat bekend om zijn unieke zwart-witfilms, waaronder films die met de hand zijn gemaakt op traditioneel Japans Washipapier. De nieuwe film “X” is een 100 ISO 35mm-kleinbeeldfilm voor 36 opname die kan worden ontwikkeld in C41- óf E6-chemie.

Film Washi X is een technische film zonder oranje masker die prachtige, warme tinten en zeer verzadigde beelden geeft die doen denken aan de eerste kleurennegatiefilm uit de jaren 40 en 50.

De film is oorspronkelijk niet gemaakt voor beeldende fotografie, maar eerder voor technisch gebruik. Film Washi heeft deze contrastrijke en zeer verzadigde film aangepast voor 35mm (135) formaat.

Hoewel deze film nieuw op de markt is, is kleurenfilm niet nieuw voor Film Washi. Perrotin zegt dat hij eerder met dit type film heeft gewerkt, een maskerloze kleurenfilm gemaakt tussen 2015 en 2017. Helaas waren de hoeveelheden waarmee hij toen werkte veel kleiner en de vorige fabrikant liet hem weten nadat de beschikbare voorraad was opgebruikt dat ze niet meer produceren.

De oprichter van Film Washi zegt: ‘Het was echt triest, want ik hield echt van de warme tonen van deze film en de mogelijkheid om deze in C41 of E6 te verwerken.’