content_copy

Polaroid Reclaimed Blue 600 Film

Polaroid Blue 600 Film - Reclaimed Edition

De nieuwe Polaroid Reclaimed Blue 600 Film is gebaseerd op geheel nieuwe chemie. Voor wat voor soort fotografie is het geschikt? Experimenteer en kom er zelf achter!

Gelimiteerd. Experimenteel. En soort van toevallig

Polaroid Reclaimed Blue is ontstaan uit een experiment, door de chemische ontwikkelaar van de zwart-witpasta – TBHQ (wat staat voor tertiair butylhydrochinon) – toe te passen in de kleurpasta. Het was nog nooit eerder gedaan en toen het gebeurde, gebeurde er iets heel onverwachts. Een geheel nieuwe, indrukwekkend sterke chemische reactie speelde zich af, waardoor de kleurenfilm zich ontwikkelde tot opvallende, rijke blauwtinten. En hier is het punt: hoewel er theorieën zijn, begrijpt niemand, zelfs Brian (van Polaroid’s R&D) niet, volledig de chemische reactie die plaatsvindt.

Aanvankelijk kreeg het R&D-team de taak om uit te zoeken hoe kleinere overgebleven stukken materiaal van goede kwaliteit en negatieffilm die niet aan de specificaties voldoen, konden worden gebruikt, zodat kon worden voorkomen dat deze werden weggegooid. De potentie en kracht van de chemische reactie in Brian’s laatste experiment was perfect: Brian kon deze out-of-spec negatieven “terugwinnen” en ze gebruiken als basis voor de film: en zo werd Reclaimed Blue-film geboren.

Het experiment is nog niet voorbij.

Omdat het fabrieksteam van Polaroid dol was op Brian’s Reclaimed Blue-film, rees natuurlijk de vraag … “Voor wat voor soort fotografie is het goed?”
Goed. Brian wist het niet zeker. Hij was erg blij met alle selfies die hij maakte, maar deze film moest verder gaan dan alleen foto’s van Brian (sorry Brian).

Dus hier komen jullie, ons creatieve publiek, om de hoek kijken.
Als je je geïnspireerd voelt en klaar bent voor de uitdaging, koop dan nu – zolang de voorraad sterkt – de Reclaimed Blue 600-film en help ons erachter te komen voor wat voor soort fotografie deze geschikt is. Deel je beste foto’s en tag ons, of gebruik #TheReclaimedExperiment.