content_copy

Cinestill Cs6 “Creative Slide” 3-badenproces voor color-timing E-6 omkeerfilm

Cinestill Cs6 "Creative Slide" 3-badenproces voor color-timing E-6 omkeerfilm

Wil je op diafilm fotograferen? Wil je dat het snel en eenvoudig te verwerken is? Wil je nog steeds de creatieve controle hebben over hoe je afbeeldingen eruitzien? Maak kennis met het CineStill Cs6 “Creative Slide” 3-Bath-proces voor eenvoudige creatieve controle over je E-6-film.

Diafilm is tijdloos. Jarenlang hebben fotografen het in hun camera’s geladen en herinneringen gecreëerd die ze kunnen bekijken, positieve beelden op filmstrookjes, die in al hun glorie kunnen worden gemonteerd en geprojecteerd. Toen verdween het bijna. Totdat Kodak de betoverende Ektachrome E100 diafilm opnieuw op de markt bracht en de passie voor het positieve opnieuw aanwakkerde.

Met trots introduceren wij de Cinestill nieuwe Cs6 “Creative Slide” 3-Bath-proces voor E-6-omkeerfilm met color-timing in ons assortiment. Met dit nieuwe proces worden drie nieuwe onderscheidende diafilmresultaten worden gecreëerd; het ware wonder van diafilm ontrafeld. Dit proces belicht unieke kleurprofielen die nog nooit eerder op diafilm zijn gezien, waardoor de beproefde standaard effectief wordt omgezet in 3 totaal verschillende films.

Cinestill Cs6 Creative Slide 3-Bath Process - First Developers

Je hebt al E100. Maar hoe zit het met de E100T? Met TungstenChrome ontwikkelaar heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van de filmisch rijke tonen van tungstengebalanceerde fotografie, die nu tot leven wordt gebracht in positief. De verwerking met DaylightChrome levert de conventionele standaard op die je van de legendarische positieffilm zou verwachten. En tot slot zorgt de verwerking met DynamicChrome voor ongeëvenaarde details, warmte en dynamisch bereik.

Het omkeerproces is het puurste analoge proces en is nu creatiever en toegankelijker dan ooit! De kleuren van diafilm zijn ongeëvenaard en nu kunt u de kleurtijd bepalen en het dynamische bereik regelen met alternatieve eerste ontwikkelaars. Voor het eerst kunt u het kleurprofiel van uw dia’s wijzigen. Met de beperkte opties voor diafilms die vandaag de dag beschikbaar zijn, verdrievoudigt CineStill de keuzes die beschikbaar zijn voor diafilm, en maakt het de mysterieverwerking van dia’s ongedaan met slechts 3 baden om van een prachtige foto te kunnen genieten. Uw dia’s moeten superieur zijn aan kleurgecorrigeerde negatieve scans, zonder dat dit ten koste gaat van de creatieve controle.

De afgelopen jaren heeft CineStill manieren ontwikkeld om de kloof tussen fotolabs en instantfotografie te overbruggen. Of het nu gaat om een monobath voor zwart-witfilm, een vereenvoudigd 2-badproces voor kleurnegatieven, een temperatuurcontrolesysteem voor het mengen en verwarmen van chemicaliën, of verschillende samenwerkingsverbanden om daglichtverwerking toegankelijk te maken… Er is niet langer een donkere kamer nodig, professioneel laboratorium- of hightechapparatuur om analoge foto’s te maken. En nu kun je thuis via één eenvoudig proces prachtige kleurtransparanten maken.

Met het cs6 “Creative slide” 3 badenproces komen vijf nieuwe producten

Cinestill D6 DaylightChrome First Developer

1. D6 “DaylightChrome” Neutral-tone 5500K 1st Developer
Geeft ongeveer 6+ stops bruikbaar dynamisch bereik* weer, met helder wit en een licht verbeterde kleurverzadiging, net als conventionele E-6-verwerking. Daglichtgebalanceerd voor conventionele dia’s bij daglicht of met elektronische flitser. Met de 1+1-verdunning voor eenmalig gebruik kunnen tot 16 rollen of 30 meter diafilm worden ontwikkeld.

Cinestill D9 “DynamicChrome” Warm-tone 1st Developer

2. D9 “DynamicChrome” Warm-tone 1st Developer
Geeft ongeveer 9+ stops bruikbaar dynamisch bereik* weer, met behoud van levendige kleurcontrasten en rijke warme tinten met behoud van hoge lichten en schaduwdetails (geoptimaliseerd voor scannen) voor een meer filmische uitstraling. De uitgebreide belichtingsspeelruimte vergroot het bruikbare dynamische bereik* van diafilm van 6 naar 9+ stops! Conventionele E-6-verwerking levert een bruikbaar dynamisch bereik van ongeveer 6 stops op*. Perfect voor licht met hoog contrast of onderwerpen met tegenlicht bij daglicht, schaduw of met elektronische flitser. Met de 1+1-verdunning voor eenmalig gebruik kunnen tot 16 rollen of 30 meter diafilm worden ontwikkeld.

Cinestill T6 “TungstenChrome” Cool-tone 3200K 1st Developer

3. T6 “TungstenChrome” Cool-tone 3200K 1st Developer 
Geeft ongeveer 6+ stops bruikbaar dynamisch bereik* weer met heldere wittinten en een matig verbeterde kleurverzadiging. Maak opnamen bij kunstlicht zonder 2 stops belichting op te offeren aan kleurfiltering! Kodak’s gepubliceerde technische gegevensblad beveelt aan om E100 bij EI 25 te belichten met een 80A-filter in wolfraamlicht (3200 K). Nu kun je bij weinig licht met boxsnelheid belichten of zelfs EI 200 of 400 instellen, en je dia’s in kleur timen tijdens de verwerking. Bij conventionele E-6-verwerking zou dit kleurfiltratie en een belichtingscompensatie van 2-4 stops vereisen. Met 1+1 verdunning voor eenmalig gebruik kunnen tot 16 rollen of 30 meter Ektachrome worden ontwikkeld.

4. Cr6 “Color&Reversal” 2-in-1 Slide Solution
Combineert de omkeerstap met kleurontwikkeling. Minimale ontwikkeltijd van 6 minuten voor voltooiing met een flexibel temperatuurbereik van 27-40 °C**. Herbruikbare oplossing keert meer dan 16 rollen ontwikkelde diafilm om.

5. Bf6 “Bleaches&Fixer” 3-in-1 Slide Solution
Combineert de bleek- en conditionerstappen met de fixeerstap. Minimale procestijd van 6 minuten voor voltooiing met een flexibel temperatuurbereik van 23-40 °C**. Herbruikbare oplossing reinigt meer dan 24 rollen omkeerfilm.

* “Bruikbaar dynamisch bereik” is het aantal volledige stops van de belichtingswaarde dat acceptabele details en kleuren oplevert. “Totaal dynamisch bereik” is echter het maximale bereik dat toonscheiding bevat die elk detail weergeeft, en is vaak tweemaal het bruikbare dynamische bereik. Het bruikbare dynamische bereik van conventionele diafilm ligt tussen 6-8 stops (totaal 14-16 stops). Kleurnegatief ligt tussen 9-13 stops (totaal 16-21 stops). Digitale sensoren zitten meestal tussen de 7-10 stops (totaal 12-15 stops).

** Het handhaven van de temperatuur is niet essentieel behalve het ingieten van een eerste ontwikkelaar. Wanneer er geen temperatuurcontrolebad beschikbaar is, verwarmt u eenvoudigweg de eerste ontwikkelaar +2ºC verwarmer voor, en de andere baden zullen automatisch klaar zijn met het proces naarmate ze afkoelen. Alleen de eerste ontwikkelaar is tijd- en temperatuurkritisch omdat deze het contrast en de kleur regelt.

De CineStill Cs6 “Creative Slide” 3-Bath Kit is verkrijgbaar voor €48,99. Met de kit voor 1000 ml kunnen meer dan 16 rollen of 30 meter diafilm verwerkt worden en de 3-2-1 kits voor chemisch hergebruik verwerken meer dan 32 filmrollen.

Inbegrepen in de Cs6-drie-baden kit:
• D9 “DynamicChrome” 1e ontwikkelaar
• Cr6 “Color&Reversal” 2-in-1 Slide Solution
• Bf6 “Bleaches&Fixer” 3-in-1 Slide Solution