content_copy

Maak kennis met de Polaroid I-2, iconisch en toch origineel

Maak kennis met de Polaroid I-2 Instant Camera, iconisch en toch origineel

Maak kennis met de Polaroid I-2 Instant Camera. Ontwikkeld en ontworpen voor ambachtelijk gebruik en de eerste analoge instantcamera met ingebouwde, handmatige bediening. Combineer hem met de scherpste Polaroidlens ooit en de unieke chemie van Polaroidfilm en je hebt meteen een instrument gemaakt voor het tactiele, creatieve streven naar analoge fotografie.

De geheel nieuwe Polaroid I-2 Instant Camera is gelanceerd en herdefinieert de grenzen van instantfotografie. Deze hoogwaardige camera combineert de tijdloze charme van analoge fotografie met de allernieuwste technologie, waardoor fotografen een nieuwe ervaring krijgen.

Het duurde vier jaar om de I-2 tot leven te brengen, hier is het verhaal achter de nieuwe instantcamera:

Polaroid’s Oskar Smolokowski verwoordde de visie van het bedrijf: “Het was lange tijd onze droom om een hoogwaardige Polaroid-camera te maken en mensen meer keuze te geven in de wereld van analoge fotografie – een keuze die veel gepassioneerde fotografen ons vertelden. Ze snakten ernaar.” Met de I-2 is die droom werkelijkheid geworden.

Het hart van de Polaroid I-2 is het continue autofocussysteem met drie lenzen, dat beschikt over de scherpste lens ooit in een Polaroid camera. Deze lens, ontwikkeld in samenwerking met Japanse optische ingenieurs, levert een ongeëvenaarde beeldkwaliteit en scherptediepte dankzij het grote diafragma. Maar wat de I-2 onderscheidt, is de LiDAR-sensor (lichtdetection and ranging), die nauwkeurig de afstand tot het onderwerp detecteert en de lens automatisch aanpast voor nauwkeurige scherpstelling, zelfs in uitdagende lichtomstandigheden.

Bovendien is de I-2 de eerste Polaroid camera voor integral film die je volledige handmatige bediening geeft. Met een grote, heldere zoeker en een geïntegreerd display kan je sluitertijd, diafragma en een van de zes opnamemodi rechtstreeks op de camera selecteren. Het resultaat? Meer creatieve vrijheid bij je instant-fotografie-inspanningen.

Fotografen houden van opties – en de Polaroid I-2 biedt precies dat. Het is de eerste instantcamera die compatibel is met i-Type-, 600- en SX-70-films, zodat je zeker een favoriet kunt vinden die het beste bij uw visie past. Bovendien ondersteunt de ingebouwde lensschroefdraadvatting 49 mm-filters, zodat je met verschillende effecten en stijlen kunt experimenteren.

Het ontwerp van de I-2 is een viering van vorm en functie. Het is gemaakt van hoogwaardige materialen en behoudt de kenmerkende polaroid-look terwijl er moderne elementen aan worden toegevoegd. De buitenkant van de camera is opgebouwd rond de lens en handmatige bediening, waardoor het gebruiksgemak wordt vergroot en de ervaring wordt gemaximaliseerd.

Om de I-2 het digitale tijdperk binnen te brengen, heeft Polaroid hem uitgerust met Bluetooth-connectiviteit. Dit betekent dat je eenvoudig de firmware van je camera kunt upgraden en volledige bediening op afstand heeft via de bijbehorende app. Het is een knipoog naar de toekomst, terwijl de analoge magie van instantfotografie behouden blijft.