content_copy

Harman Phoenix 200 – de eerste kleurenfilm van Harman

Harman Phoenix 200 - de eerste kleurenfilm van Harman Technology

Harman Phoenix 200 is een gloednieuwe ISO 200 kleurnegatieffilm met een echte analoge look & feel!

De introductie van deze film is een mijlpaal voor de analoge fotografie: het is de allereerste kleurenfilm die volledig van emulsie tot cassette is gemaakt in de Harman Technology-fabriek in Mobberley, Cheshire (VK).

De film is de allereerste poging van Harman om een kleurenfilm te maken en daarmee experimenteel en met een aantal eigenzinnige kenmerken. Harmin Phoenix 200 geeft contrastrijke beelden met een sterke, zichtbare korrel en pittige, levendige kleuren. De film is niet ter vergelijken met alle andere kleurenfilms en daarom het experiment zeker waard.

De ervaring van Harman met de productie van zwart-witmaterialen voor Ilford en Kentmere heeft ze het vertrouwen gegeven om te investeren in productiemiddelen en personeel voor een volledig eigen productie van kleurenmateriaal.

De Harman Phoenix 200 kleurenfilm is een gelimiteerde editie en de eerste, experimentele, stap naar een productlijn van kleurenfilm met voldoende kwaliteit waar de analoge filmgemeenschap achter kan staan. Harman zet zich hiermee volledig in voor de toekomst van film en hoewel dit nog maar het begin is, is het hun doel om ervoor te zorgen dat fotografen een keuze hebben als het gaat om kleurenfilm.

Made in Mobberley

Deze experimentele film, uniek voor Harman Photo, is ontworpen en gemaakt door het R&D-team in Mobberley.

Investering in de toekomst

De verkoop van deze film zal Hamran in staat stellen de formuleringen, coatingmogelijkheden en kleurtechnologie te verbeteren.

Verfijnen en verbeteren

Het doel is dat elke nieuwe kleurenfilm die wordt geproduceerd een verbetering zal zijn ten opzichte van de vorige.